BAKOS
Menu

Goljufivi "električarji" na Štajerskem in v Pomurju
29.11.2016Podobni kot tudi v preteklosti so se na severovzhodu države znova pojavili domnevni goljufi, ki s pretvezo, da so uslužbence tamkajšnjega distributerja električne energije. Zato Elektro Maribor svoje odjemalce ponovno opozarja, da skušajo neznanci z lažnim predstavljanjem, da so zaposleni pri družbi Elektro Maribor, vstopati v stanovanja ali hiše. „Stremimo k temu, da so uporabniki osveščeni, zato naše uporabnike opozarjamo na možnost ponovnega pojava prevar in jih seznanjamo o načinu ukrepanja v takšnih primerih“, poudarjajo na Elektro Maribor, kjer so opredelili tudi znake prevare, kot so:

- Z lažnim predstavljanjem, da so zaposleni pri Elektro Maribor, neznanci vstopajo v stanovanja ter »preverjajo elektriko« in pridobivajo podatke o števcu oz. električnem priključku.

- Od vas zahtevajo podatke o merilnem mestu, porabi, zadnji račun za dobavo električne energije, pregled električnega števca.

- Prepričujejo vas v podpisovanje pogodb oz. aneksov.

- Na vašem domu želijo opraviti anketo.

- V primeru, da ne podpišete pogodbe, vam zagrozijo, da boste v tem primeru deležni slabše storitve, v kolikor bodo težave z omrežjem.

- V primeru, da ne podpišete pogodbe, vam zagrozijo z odklopom. V primeru, da odklonite sodelovanje postanejo neznanci nemirni in nespoštljivi...

„Priporočamo posebno previdnost; v primeru dvoma v identiteto osebe pa predlagamo, da se zahteva identifikacija osebe. Ne podpisujte listin, ki bi vam jih morebiti nepooblaščene osebe izročale v podpis. Sodelavci družbe Elektro Maribor sicer na terenu trenutno izvajajo vzdrževalna dela ter odčitavanje števcev za potrebe obračuna. S seboj pa imajo dokumente za identifikacijo. Torej, neznancem ne podpisujte ničesar“, še poudarjajo na Elektro Maribor, kjer dodajajo, da se takšni primeri dogajajo predvsem na Štajerskem, ter v Pomurju, morebitne goljufe pa je potrebno prijaviti elektronski naslov info@elektro-maribor.si, na brezplačno telefonsko številko 080 2101 ali na drug primeren način, seveda tudi na številko 113BAKOS © 2016