BAKOS
Menu

Rokomet - zmaga Radgončanov
13.11.2017Rokomet/Končno prva zmaga Radgončanov

Arcont Radgona – Alples Železniki 29:23 (18:13)

    Šele v 6. krogu je Arcont Radgona dosegla prvo domačo zmago v sezoni 2017/18 v II. SRL. Z 29:23 so Radgončani bili boljši od RK Alples Železniki, ki je mimogrede v prejšnjem krogu premagal vodilno ekipo na lestvici, RK Pomurje. Po izenačenih uvodnim minutah so si domačini prvo občutnejšo prednost priigrali v 21. minuti, ko so po treh zaporednih zadetkih povedli s 13:9. Do odmora so nato prednost povišali še za zadetek (18:13). Drugi polčas so bolje pričeli gostje, ki so se v 38. minuti približali na vsega zadetek zaostanka (20:19). A Radgončani so odgovorili z delnim rezultatom 4:0 ter si ponovno priigrali pet zadetkov prednosti. Gorenjci so se s tremi zadetki najboljšega strelca Korošca (dosegel je več kot polovico zadetkov svoje ekipe!) približali na 26:23, vendar se v zadnjih petih minutah domača mreža ni več zatresla, tako da so se igralci Arcont Radgone zasluženo veselili prve zmage pred domačimi gledalci.

    Zmaga je vsekakor odlična popotnica pred pomurskim derbijem Pomurje – Arcont Radgona, ki bo v naslednjem krogu, v soboto, 18. novembra, v Murski Soboti.

    Tekmo med Arcontom Radgono in Alplesom Železniki, sta v Radencih, pred okoli 100 gledalci vodila sodnika Burič in Lovrič

   Arcont Radgona: Perša, Bedenik, Prosenjak; Ivanek 4, B. Šijanec, Ketiš 5, Vajda Ornik, M. Žunič 11 (2), G. Šijanec, Bratkovič 1, Štefanec 4, Cotič 3, Kolbl, Podlunšek 1. Trener: Mitja Žuran.

   Sedemmetrovke: Arcont Radgona 2/2, Alples Železniki 7/6; Izključitve: Arcont Radgona 2 min, Alples Železniki 6 min.

                                                                                                                                         O.B.

 

 

 

 BAKOS © 2016