BAKOS
Menu

Tehnični pregledi v Radencih
18.10.2017Radenci bogatejši za novo pridobitev!

Odprli so nove Tehnične preglede za vse vrste motornih in priklopnih vozil

    Podjetje Regi-vo d.o.o. iz Ljutomera je poskrbelo, da imajo v radenski občini novo pomembno pridobitev, ki je gotovo dobrodošla vsem občanom. V industrijski coni, natančneje na mestu, kjer je nekoč bila „žaga“ ob lovskem domu „Jež“ v Boračevi, kjer se polnijo tudi vse pijače z oznako treh src, so namreč svečano odprli nove Tehnične preglede za vse vrste motornih in priklopnih vozil, kjer je zaposlenih šest ljudi. Na prireditvi, kjer je za glasbene vložke poskrbela skupina Take Nine Orchestra, z legendarnim Zdenekom Bilyjem na čelu, ter pisateljica Mojca Zupančič, so prisotne pozdravili poslanec Državnega zbora RS Franc Jurša, policijski prometni inšpektor dr. Srečko Steiner, župan občine Radenci Janez Rihtarič ter prokurist družbe Regi-vo, Drago Kunčič, ki so predvsem poudarjali namen in pomen takih pridobitev za varnost v cestnem prometu. Prokurist Drago Kunčič je ob tem povabil stranke in občane, da lahko delujejo preventivno in kadarkoli brezplačno preverijo stanje svojega vozila. Trak za novo pridobitev radenske občine, sta s skupnimi močmi prerezala župan Rihtarič in prokurist Kunčič, eden prvih tehničnih pregledov pa je bil opravljen na odlično ohranjenem starodobniku Mazdi 323, letnik 1961, lastnika Vinka Franka iz Gornje Radgone. 

    Objekt površine 630 m2 je zasnovan moderno in energetsko učinkovito ter je tako rekoč brez vplivov na okolje, kar je ob bližini vrelcev mineralne vode radenska, izjemno pomembno. Najnovejša oprema za tehnične preglede omogoča kvalitetno in vozilom prijazno izvajanje storitev. Ob novem objektu je urejenih tudi 2.500 m2 asfaltiranih zunanjih površin. Na novo zgrajeno poslopje obsega preizkuševalno stezo za osebna vozila, preizkuševalno stezo za gospodarska vozila, preizkuševalno stezo za motorna kolesa ter prostore za opravljanje postopkov registracije vozil. Podjetje Regi-vo d.o.o. sicer opravlja dejavnost registracije vozil, odjav in prijav ter prepisov vozil tudi v pisarni Ljutomer na Kolodvorski ulici 16 v poslovni stavbi Slovenika. Družba Regi-vo d.o.o. je domača firma, saj ustanovitelji, ki izhajajo iz lokalnega območja v katerem delujejo, živijo in so družbeno odgovorni, so videli smisel in vizijo podjetja. Začetek skromen: dve pisarni za registracijo vozil in veliko volje ter strokovnega znanja. Vse to je bilo treba nadgraditi z objektom in opremo za opravljanje tehničnih pregledov kar nam je uspelo urediti brez pritiskov na druge in ne glede na konkurenco.

   „Objekt je zasnovan moderno in energetsko učinkovito zato tako rekoč nima vpliva na okolje. To smo si prizadevali že od samega začetka projektiranja, saj vemo, da prihajamo v turistično, zgodovinsko in predvsem domače okolje, za katero je tudi naša dolžnost, da poskrbimo za prihodnje rodove. Uredili smo tudi 2500 m2 zunanjih površin upoštevajoč delovne procese in pristopnost do objekta ter vse zahteve in ukrepe za varovanje naših podtalnih voda. Vgrajena najnovejša oprema proizvajalca MAHA omogoča preglede vozil v skladu z normativi. Upamo pa, da nam je uspelo pripraviti proces dela tako, da boste lahko spremljali postopke, vendar boste varni in se boste dobro počutili v naših prostorih. Posel opravljajo ljudje. Vem, da imamo strokoven kader, ki bo opravljal delo pošteno v okviru pooblastil, vendar še zmeraj vljudno ter spoštljivo. Poslanstvo organizacije tehničnih pregledov ni le v tem, da opravlja zakonsko določene preglede vozil ampak tudi skrb za preventivo. Preventiva je lahko samo tako, če se vozniki odločajo, da preverijo stanje svojega vozila med letom oziroma po občutku. Zato vljudno vabimo, da pri nas lahko to opravijo kadarkoli - brezplačno. V prihodnosti bomo v sodelovanju z odgovornimi in pooblaščenimi institucijami pripravljali dogodke, ki bodo vsaj delček prispevali varnosti v cestnem prometu“, je med drugim dejal Kunčič, ki je dodal, da bo njihova družba zmeraj lokalno in regionalno prispevala in se aktivno vključevala V dobrobit ljudi in okolja predvsem pa si želijo sodelovanja z najmlajšimi in mladino. Prokurist podjetja je tudi zahvalil Upravni enoti Gornja Radgona, občini Radenci, Deželni banki Slovenije ter Agenciji za varnost v cestnem prometu za strokovno in korektno sodelovanje, enako vsem arhitektom, projektantom, nadzornim ter odgovornim, kakor tudi vsem izvajalcem in dobaviteljem, ki so sodelovali v tem projektu...

Besedilo in foto: O.B.

FOTO 

 

 

 

 BAKOS © 2016