BAKOS
Menu

Namizni tenis DP 2017-18
03.10.2017Namizni tenis/Začelo se bo ligaško DP 2017/18

Dolenjci in Primorke po nova državna naslova!

 

    Ljubljana – Ta konec tedna, prvi v letošnjem oktobru se bo začelo tekmovanje v vseh slovenskih namiznoteniških ligah. Seveda sta v ospredju ob prvi ligi, kjer po daljšem času tudi v 1. ženski ligi, enako kot pri fantih, nastopa deset ekip. In čeprav je minulo poletje bilo kar nekaj prestopov iz kluba v klub ter tudi odhodov v tujino, prenehanja z igranjem ipd., je že pred pričetkom tekmovanj jasno, da sta naslovu državnih prvakov najbližje oba branilca slednjih, in sicer igralci Krke iz Novega mesta, ki so v minuli sezoni osvojili svoj 4. naslov zapovrstjo, ter igralke Arrigonija iz Izole, ki so lani prvič posegle po kroni. Tudi v boju za drugi mesti bi morali biti lanski finalistki, in sicer koroški ekipi. Fužinar Interdiskont pri fantih, ter Muta pri dekletih. V I. moški ligi bi se za play off morale potegovati še ekipe Keme Puconci, Maribora, Arrigonija Izola in Sobote, čeprav niti ostali ne zaostajajo veliko, največja neznanka pa je novinka v ligi Savinja, ki ima izkušene igralce in lahko marsikomu zagreni življenje. Ko gre za 1. žensko ligo, bi morale najbližje play offu biti še ekipe: Vesne, Logatca in Letrike, daleč pa niso niti Kajuhovke.

    V uvodnem krogu bo pri fantih najbolj negotovo v Izoli, kjer poletna mlada ekipa z Erikom Paulinom na čelu, gosti izkušene Mariborčane z Maticem Soldejem in Danilom Piljkom. Štajerci so sicer favoriti, a ne bo nobeno presenečanje, če prvi par točk ostane na Obali. Tudi v Ločah bi znalo biti dramatično, čeprav gostje s Koroške imajo v svojih vrstah Mitjo Horvata, ki bi moral osvojiti vse tri točke. Ravno zaradi tega so lanskoletni finalisti končnice bližje zmagi. Prav tako bo negotovo v Mengšu, kjer gostuje solidna ekipa Sobote, a kljub vsemu bi izkušeni morali gostitelji doseči prvo zmago. Obe ekipi, ki sta v zadnjih letih osvajali naslove državnega prvaka, Krka in Kema Puconci pa bi morali imeti najlažje delo, saj bosta obe ljubljanski ekipi, Olimpija in Kajuh Slovan, najverjetneje znova pri dnu lestvice. Med dekleti bo prav tako najbolj zanimivo v Izoli, kjer pa so aktualne državne prvakinje, na primorskem derbiju, v prednosti proti gostjam iz Vrtojbe, igralkam Letrike. Muta, kljub odhodu dvojčic Zale in Nike Veronik, ne bi smela imeti nobenih težav proti Jesenicam. Zanimivo bo tudi na ljubljanskem barju, kjer novinke iz Preserja gostijo zaloško Vesno. Gostje so sicer v prednosti, a ne smemo prezreti, da zlasti Polona Letnar in Rebeka Lukić, ki je v Preserje prišla prav iz Zaloga, osvojita kakšno točko. Ekipi s severovzhoda države, puconska Kema in Ptuj, nimata nobenih možnosti proti Kajuhovkam na Kodeljevem, oz. Notranjkam, ki prihajajo v najstarejše slovensko mesto.        

    Pari 1. kroga v I. SNTL, moški (sobota, 7.10. ob 17,00): Krka – Olimpija, Savinja Lean Rešitve (Loče) – Fužinar Interdiskont, Kajuh Slovan – Kema Puconci, Arrigoni Izola – ŽNTK Maribor, Mengeš – Sobota.

    Pari 1. kroga v I. SNTL, ženske (sobota, 7.10. ob 17,00): Arrigoni Izola – Letrika, Muta – Jesenice, Preserje – Vesna Zalog, Kajuh Slovan – Kema Puconci, Ptuj – Logatec.

   Pari 1. kroga v II. SNTL, moški (sobota, 7.10. ob 10,00): Ilirija – Melamin Kočevje, PPK Rakek – Mengeš Comilleau, Logatec – Vesna Zalog, Muta – Ptuj, Fužinar Interdiskont II – Prebold, ob 16,00: PPK Rakek – Vesna Zalog, Logatec – Mengeš Comilleau, Muta – Prebold, Fužinar Interdiskont II – Ptuj.

   Pari 1. kroga v III. SNTL, moški (sobota, 7.10. ob 10,00): Tempo Velenje – Kajuh Slovan II, SU Novo mesto – Križe, Metlika – Royal Beach Škofja Loka, Gorica – Cirkovce, Vrhnika – Kema Puconci II, ob 16,00: SU Novo mesto – Royal Beach Škofja Loka, Metlika – Križe, Gorica – Kema Puconci II, Vrhnika – Cirkovce.

                                                                                                                                                    O.B.

Slika: Tilen Cvetko in Peter Hribar bosta glavna aduta Krke pri poskusu osvojitve 5. naslova

 

 

 BAKOS © 2016