BAKOS
Menu

Zaseg drog
24.09.2017Uspešna policijska „žetev“ mamil!

Pet osumljencev v priporu; Na območju Pomurja in Ljubljane so opravili sedem hišnih preiskav zaradi drog

    Murska Sobota – Pozno poletje in zlasti jesenski dnevi so poleg pospravila mnogih kmetijskih pridelkov, tudi dnevi, ko se pobirajo pridelki, ki (zaenkrat) niso dovoljena, in ki jih zaenkrat, poleg pridelovalcev pobirajo tudi možje v modrem. Tako so kriminalisti in policisti PU Murska Sobota in PU Ljubljana minulo sredo, 20.9.2017, na območju UE Gornja Radgona, UE Ljutomer, UE Murska Sobota in UE Ljubljana, opravili sedem hišnih preiskav pri sedmih osumljenih osebah, katere so v daljšem časovnem obdobju izvrševale kazniva dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. člena KZ-1.

    „Med štirimesečno preiskavo je bilo ugotovljeno, da so se osebe iz območja Pomurja in Ljubljane stare med 23  in 36 let združile v dobro organizirano združbo, katera je v nadziranem obdobju izvršila več kot 45 kaznivih dejanj po I. in III. odstavku 186 člena  KZ-1 in na ta način oskrbovala odvisnike v Pomurju z različnimi prepovedanimi drogami. Osumljenim je bila tekom

kriminalistične preiskave in hišnih preiskav zasežena večja količina prepovedane droge ekstasy (145 kom), amfetamini (15g) , halucinogene gobice (130g), hašiš (10g), kokain (20g), konoplja (1,9 kg suhe konoplje in 38 rastočih sadik) in več različnih nedovoljenih snovi v športu. Petim osumljenim je bila odvzeta prostost in so privedeni k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Murski Soboti“, nam je sporočila tiskovna predstavnica PU Murska Sobota, Suzana Rauš.

    Na predlog vrhovnega državnega tožilca Branka Murmayerja, je dežurni preiskovalni sodnik, sicer pa predsednik orkožnega sodišča v Murski Soboti, Branko Palatin, zoper vseh pet osumljenih, eden je iz Ljubljane, štirje pa z območja Gornje Radgone, odredil 30 dnevni prihpr. Za kaznivo dejanje po 1. in 3. odstavku 186. člena KZ-1 RS grozi osumljencem med pet in 15 let zapora. 

                                                                                                                                             O.B.

 

 BAKOS © 2016